روش حداکثرها حداکثرها(MAX MAX) (روش خوشبینانه)
در ادامه با ارائه یک مثال به آموزش روش حداکثر حداقل ها می پردازیم.
فرض کنید قرار است از بین چهار گزینه بر اساس ۶ شاخص بهترین گزینه را انتخاب کنیم. جدول تصمیم گیری مساله به صورت زیر می باشد.
از آنجایی که روش حداکثر حداکثر ها نیازمند مقیاس مشترک برای همه عناصر در جدول تصمیم است به همین خاطر از روش بی مقیاس سازی همسوکننده خطی برای بی مقیاس کردن جدول تصمیم گیری استفاده می کنیم. استفاده می کنیم.
بنابراین ابتدا جدول تصمیم گیری را با استفاده از روش بی مقیاس کننده همسوساز(روش خطی) نرمالایز کرده(بی مقیاس کرده). در این روش نرمالسازی برای نرمالسازی شاخص هایی با جنس سود مقدار آنها را بر ماکسیمم آن شاخص تقسیم می کنیم و برای شاخص هایی از جنس هزینه مقدار مینیمم آن شاخص را بر هر یک از مقادیر آن شاخص تقسیم می کنیم.
جدول زیر ماتریس تصمیم گیری بی مقیاس شده را نشان می دهد
همانطور که از نام روش حداکثر حداکثر ها پیداست ابتدا باید در هر سطر حداکثر مقدار مربوط به هر گزینه را مشخص کنیم(که با رنگ آبی در هر سطر مشخص شده است. برخی ازسطرها چندین عدد حداکثر برابر دارند که یکی را لحاظ می کنیم) سپس از بین این حداکثر ها باید حداکثر مقدار را مشخص کرد(که با رنگ سبز مشخص شده است) که این حداکثر مقدار مربوط به هر یک از گزینه ها که باشد آن گزینه به عنوان گزینه برتر انتخاب می شود. با توجه به این توضیحات خواهیم داشت:
با توجه به نتایج جدول بالا مشخص می شود که گزینه شماره ۱و۲و۳ به همراه هم بهترین گزینه می باشد.
عیب این روش این است که تنها بر اساس یک شاخص به ارزیابی گزینه ها می پردازد.
روش حداکثر حداقل ها و حداقل حداکثرها در تئوری بازی ها کاربرد وسیعی دارند.